30.4.2010

Skräppäystä kankaalle

Inspiroidun kuukauden kisassa oli tehtävänä skräpätä kankaalle. Jotain tämän suuntaista olen suunnitellut jo pidempään, mutta nyt tuli hyvä syy saada aikaiseksi. Koska tytön Blytheistä on kuvia vaikka kuinka paljon ja niistä on ollut tarkoitus jonkinlainen kokonaisuus tehdä, päätin yhdistää nämä molemmat. Tehtävänanto olisi mahdollistanut vaikka mitä, mutta päädyin tekemään kankaasta kirjan koossa 8x8 tuumaa.



Sivut ompelin ja koristelin ensin yksipuoleisina valmiiksi. Pintaan tulevan kankaan alle lisäsin pari kerrosta vanhoja flanelli- ja muita kankaita tueksi ja ompelin tikkauksia ompelukoneella, jotta sain sivuista tukevammat. Ensin aioin ommella sivut yhteen oikeat puolet vastakkain, ja näin piilottaa risareunat, mutta ihastuinkin noihin reunoihin tuollaisina. Niinpä hurruuttelin reunoihin useita kerroksia siksakkia ja yhdistin ne sitten ompelemalla joko käsin tai koneella. Käsinompelua tuli harrastettua lähinnä silloin, kun telkkarista tuli jotain oleellista, enkä kuitenkaan malttanut jättää työtä odottamaan. :) Lisäsinn kolme nauhalenkkiä kunkin sivun selänpuoleiseen reunaan. Sivut yhdistin sitten kirjaksi noista lenkeistä saranarenkailla. Ylimpään saranarenkaaseen kiinnitin Tuulin kuvilla koristellun avaimenperän.




Ensimmäisellä sivulla on ryhmäpotretti neljästä ensimmäisestä meille muuttaneesta petitestä. Valkoisen tekstin kirjoitin valokuvaan Gimpillä ennen teettämistä, muut sivun tekstit on kirjoitettu koneella ja tulostettu. Toisella sivulla seuraavana kotiutuneet. Tämä kuva on otettu heti postissa pakettia haettaessa, kun tyttö ei malttanut odottaa kotiin asti. Teksti on leimattu lempparikirjaimillani , numero leikattu Slicella ja ommeltu kiinni. Lisänä nappeja, nauhoja, pitsiä.



Toisen aukeaman kuvat on otettu läheisen järven rannassa. Nämä taisivat olla ensimmäisiä kunnon ulkokuvia.



Kolmas aukeama kertoo Tuulin tulosta. Otsikot leimattu, tarinointi osin tulostettu, osin kirjoitettu käsin. Polaroidin näköinen kuva on käsitelty näppärällä lelulla, jonka voi ladata netistä ilmaiseksi. Tykkään tosta ohjelmasta tosi paljon, parhaita puolia on mm se, että kuvat ovat tarpeeksi suuria tulostettaviksi, nam. Nämä sivut maalasin osittain gessolla tikkailtuani ensin koneella. Nappeja ja pitsejä taas, sekä maaleilla värjättyä puuvillaharsoa.




Tällä aukeamalla on aurinkoisia kuvia kesältä 2008. En oikeasti muista, oliko tuo kesä koko ajan noin aurinkoinen, mutta tälläisenä se on kameran muistikortille tallentunut.



Lisää aurinkoa, vaikka nämä ovatkin enempi syksyn kuvia. Blythejen seurassa on mahdotonta mököttää, vaikkei söpöily muuten kolahtaisikaan. Teksti on leimattu vasemmalla sivulla suoraan kankaalle ja oikealla vaaleanpunaiselle nauhalle. Perhoset Slicella leikattu, lisänä helmiä ja taustalle kirjottu koneella heinikkoa.


Jouluaukeama oli pakko laittaa joukkoon, vaikkei se väreiltään olekaan samaa sarjaa muiden kanssa. Ompelin tekstin "Joulu 2008" koneella, mutta valitsin liian punaisen langan, joten se ei erottunut sivusta. Niinpä sudin päälle valkoista akryylimaalia, samoin kuin alakulmaan kirjottuun tähteenkin. Kehykset raaputin kostutettuun valokuvaan, jotta nousevat paremmin esiin taustasta nekin. Oikeanpuoleisen sivun otsikon leimasin taas nauhaan, jotka kiinnitin käsin parilla pistolla.


Viimeinen aukeama kertoo tarinan viimekesäiseltä leiriviikonlopulta, jossa ystäviä oli muillakin kuin Blytheillä. Tällä aukeamalla näkyy noiden Finnstamperin kirjoituskonefonttileimasimien kokoero hyvin, tykkään molemmista! Tästä aukeamasta taisi tulla oma suosikkini.

Muutamia yksityiskohtia:











Vähänkö olen tyytyväinen, että sain tämän tehtyä! Haasteeseen osallistuminen on hyvä motivaattori mutta ennen muuta olen tyytyväinen, että sain koottua Blytheistä kirjan tytölle annettavaksi. Blythet on varmoja hymyn aiheuttajia, ja niin on tämä kirjakin!

And shortly in English: I made this fabric scrapbook for this months challenge on Inspiroidu-blog. The challenge was to scrap on fabric. The book measures 8 by 8 in and is bind with rings. Fabric, paper, lace, buttons and some beads, hand- and free machine embroidery.. I'm so happy to get this done!

(Ja tulipahan blogattua taas. Ehkä voisin taas innostua tästäkin..)

6 kommenttia:

  1. Onpa paljon kaikkea! Ihana kirjanen.

    VastaaPoista
  2. Kirja on yhtä ihana kuin nuket joista se kertoo! <3

    VastaaPoista
  3. Käyn tätä jo toistamiseen ihastelemassa oikein ajan kanssa. Mukava projekti kun on voinut yhdistää paperia ja kangasta. Tälle ei varmastikaan tee virtuaalisuus oikeutta, olisi ihana päästä sitä hipelöimään ja nypräämään nappeja =) Älyttömän työn olet nähnyt, ja sait tällä ehdottomasti minun sormet syyhyämään jotta kehittelisin jotain vastaavanlaista.
    Ylisöötit kuvauskohteet, en malta odottaa että tyttäreni kasvaa ;)

    VastaaPoista
  4. Olipas ihana skräppialbumi! Tyttäresi oli varmasti ikionnellinen! Ja aivan ihanat nuket hänellä! Itsekkin niitä kerään, ja skräppäystäkin harrastan, mutten ole vielä näitä rakkaita harrastuksia yhdistänyt ihan albumiksi asti. Mutta tästä sain kyllä innostusta!

    ♥ Raisa
    www.pinkkisfun.blogspot.com

    VastaaPoista